Termeni si conditii de utilizare

Termeni si conditii de utilizare pentru utilizarea in orice mod a website-ului accesibil la adresa URL: www.xos.ro

1. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Acesti termeni si conditii (“Termeni si Conditii”) constituie acordul legal dintre dvs si X Online Services S.R.L. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii pentru utilizarea in orice mod a website-ului accesibil la adresa URL: www.XOS.ro (“Website-ul”). Accesarea si vizitarea Website-ului, inregistrarea unui cont pe Website si/sau folosirea serviciilor de publicare pe Website de anunturi pentru vanzarea, cumpararea sau inchirierea de bunuri sau servicii (“Serviciile”) inseamna acceptarea in totalitate si neconditionata a acestor Termeni si Conditii. 

2. Definitii

Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza Website-ul, fiind interesata de datele, informatiile, Anunturile si/sau Serviciile X Online Services SRL, precum si orice persoana fizica (inclusiv persoana fizica autorizata) si/sau persoana juridica care achizitioneaza Serviciile furnizate prin intermediul Website-ului;

Utilizator Profesionist – inseamna orice Utilizator care a postat orice Anunt, declarandu-l individual pe Website ca fiind oferit de “Firma”;

Furnizor sau XOS - societatea X Online Services SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Stefanesti, jud. Arges, Aleea ICHV Nr.208A, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J03/152/2019, CUI 40412418, capital social: 200 lei, contact: contact;

Anunt - oferta publica lansata de un Utilizator cu scopul de a fi publicata de catre XOS prin intermediul Website-ului, cu privire la vanzarea sau inchirierea unui Produs;

Produs – bun sau serviciu care poate fi comercializat conform legii si care nu incalca limitele impuse prin acesti Termeni si Conditii;

Pagina XOS - site-ul www.XOS.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Utilizatori ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.XOS.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii;

Anunt gratuit - anunt care poate fi publicat de Utilizatori pe Pagina XOS fara perceperea unei taxe de catre Furnizor;

Limita Anunturi Gratuite - Limita Anunturilor Gratuite se considera a fi atinsa in momentul in care Utilizatorul foloseste ultimul Anunt Gratuit disponibil in oferta Furnizorului aferenta unei categorii;

Operatori - persoane special instruite de catre Furnizor pentru verificarea/moderarea continutului Anunturilor publicate de catre Utilizatori pe Website.

Prin acordul dvs referitor la acesti Termeni si Conditii, dvs declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dvs sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dvs legal cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Website-ul si/sau a Serviciilor.

XOS isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile. Puteti accesa Termenii si Conditiile oricand la adresa: xos.ro/conditii-de-utilizare.

Daca nu stergeti contul inregistrat pe Website, inseamna ca v-ati exprimat acordul legal cu privire la modificarea Termenilor si Conditiilor. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, singura optiune pe care o aveti este sa stergeti contul inregistrat pe Website sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati, in orice mod, Website-ul. 

3. Scopul urmarit

Scopul acestor Termeni si Conditii este acela de a defini si reglementa conditiile de utilizare a Website-ului si a Serviciilor.

Website-ul contine legaturi (“link-uri”) sau trimiteri catre alte website-uri/pagini web pentru utilizarea carora se vor aplica termeni si conditii de utilizare specifici, astfel cum sunt acestia specificati pe website-urile/paginile respective, XOS nefiind raspunzatoare si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor website-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi (“link-uri”) sau trimiteri din acestea catre alte website-uri sau pagini web. Includerea acestor legaturi (“link-uri”) sau trimiteri in Website este facuta de regula pentru ajutorul sau in interesul Utilizatorului, iar in alte cazuri in scop publicitar. Intrucat XOS nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe website-urile unor terti, la care se face trimitere pe Website, Utilizatorul acceseaza acele website-uri si/sau le foloseste produsele/serviciile exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere.

Intregul continut al Website-ului incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea XOS si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv, dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Anunturile publicate de Utilizatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand Utilizatorilor, fiind protejate ca atare conform legii. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe Website in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului, este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

4. Aspecte Generale 

Un Anunt va fi creat prin completarea unui formular, disponibil pe Website, care sa contina:

 • datele reale de contact ale Utilizatorului
 • descrierea reala a Produsului care face obiectul Anuntului
 • pretul Produsului care face obiectul Anuntului

Prin trimiterea Anuntului spre publicare catre Furnizor, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile acestor Termeni si Conditii, fiind pe deplin de acord ca, in caz de nerespectare a acestora, sa fie tras la raspundere conform prevederilor acestora. Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in Anunt si/sau comunicate Furnizorului.

Procedura de afisare a unui Anunt pe Website este detaliata la sectiunea intitulata „Ajutor” de pe Website.

Valabilitatea unui Anunt pe site este de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire la sfarsitul acestui termen. 

5. Drepturile si Obligatiile Furnizorului

Furnizorul se obliga sa publice toate Anunturile transmise de catre Utilizatori prin intermediul Website-ului care sunt conforme cu prevederile/conditiile impuse prin prezentul document.

Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Website-ului sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Anunt de catre Utilizator si datele publicate pe Website de catre Furnizor, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Utilizatori care se datoreaza faptului ca Operatorii Furnizorului au modificat partial Anuntul astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Website.

Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca Website-ul va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea Anunturilor sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.

Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.

Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, in special pentru furnizarea de continut eronat cu privire la datele Produsului sau serviciului ce face obiectul Anuntului.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial un Anunt in cazul in care se constata ca acesta incalca Termenii si Conditiile in orice mod, in special in cazul in care acesta are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte persoane sau este contrar bunelor practici, care actioneaza in detrimentul Furnizorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala. Furnizorul poate interveni asupra continutului anuntului, pentru corectarea acestuia, fara a schimba sensul initial. De asemenea, Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte portiuni din continutul Website-ului.

Furnizorul are dreptul de a sterge orice Anunt sau de a bloca conturile in cazul in care exista suspiciunea ca prin intermediul Anunturilor publicate sau a conturilor create s-au adus sau se pot aduce prejudicii referitoare la securitatea activitatilor altor Utilizatori ai serviciului. De asemenea, in cazul in care Anuntul afecteaza in mod negativ reputatia Furnizorului sau sunt in orice alt fel daunatoare pentru Furnizor.

Furnizorul declara ca este titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala in legatura cu Website-ul, in afara Anunturilor publicate pe Website de catre Utilizatori, cu privire la care Utilizatorii acorda Furnizorului un drept neexclusiv de utilizare si punere la dispozitia publicului in conditiile prevazute in acesti Termeni si Conditii.

Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate. Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale Produselor descrise in Anunturi.

Potrivit legislatiei in vigoare, Furnizorul are obligatia sa informeze de indata autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de destinatarii serviciilor sale sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de Utilizatorii Website-ului.

XOS va putea efectua teste si analize statistice in vederea optimizarii si eficientizarii politicilor practicate si in scopul imbunatatirii in mod obiectiv si nedescriminatoriu a activitatii XOS si a experientei Utilizatorilor, fara ca XOS sa aiba obligatia de a informa Utilizatorii cu privire la efectuarea testelor sau la rezultatele acestora. Orice Utilizator care nu doreste sa faca parte din grupul de Utilizatori care in mod aleatoriu ajung sa participe in aceste teste sau orice alt Utilizator care considera ca este dezavantajat de o astfel de initiativa, are dreptul sa solicite lamuriri privind statutul sau, urmand ca XOS sa depuna toate diligentele pentru a reglementa situatia sesizata, atata timp cat solicitarea Utilizatorului se dovedeste a fi una indreptatita. 

6. Drepturile si Obligatiile Utilizatorului 

Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de Servicii, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor Termenilor si Conditiilor.

Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate si declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a Produsului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile Furnizorului si/sau ale unor terte persoane.

Utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv al drepturilor de autor in privinta continutului publicat, inclusiv fotografii, si este de acord ca acesta sa fie pus la dispozitia publicului de Furnizor pe toate si oricare dintre platformele sale online, si prin alte mijloace, cum ar fi: comunicate de presa, televiziune, bannere, panouri publicitare si Internet.

Prin completarea formularului si/sau transmiterea Anuntului prin alte mijloace catre Furnizor spre punere la dispozitia publicului prin intermediul Website-ului, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile.

In afara informatiilor legate de propriul Anunt, Utilizatorului ii este strict interzis sa preia orice informatii de pe Website in vederea republicarii totale sau partiale sub orice forma, fara a avea acordul in scris al Furnizorului in acest sens.

Utilizatorilor le este interzisa crearea de conturi multiple pe Website in scopul evitarii, printre altele, a limitelor de Anunturi publicabile gratuit in anumite categorii. XOS isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea eventualelor conturi multiple, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de Utilizatori. Un Utilizator, persoana juridica, poate avea mai multe conturi, doar in cazul in care poate dovedi ca acestea sunt create pentru a deservi filiale sau puncte de lucru diferite ale Utilizatorului.

In cazul in care sunt identificate conturi multiple apartinand aceluiasi Utilizator, XOS va avea dreptul neingradit de stergere a acestora. In acelasi timp, XOS va avea dreptul de a lua masuri suplimentare precum stergerea Anunturilor si restrictionarea accesului la serviciile Website-ului impotriva Utilizatorilor care fac uz de astfel de practici.

Utilizatorilor le este interzisa publicarea de mai multe Anunturi privind acelasi Produs (atunci cand Produsul priveste un anumit serviciu care poate fi comercializat conform legii si care nu incalca limitele impuse prin acesti Termeni si Conditii) pentru o singura zona geografica (e.g. oras sau judet) in scopul cresterii vizibilitatii Produsului. XOS isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea Anunturilor multiple privind acelasi Produs, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de Utilizatori.

Pe de alta parte, avand in vedere specificul activitatii, unui Utilizator ii este permisa publicarea unui Anunt distinct privind acelasi Produs pentru zone geografice diferite (e.g. acelasi Anunt pentru un singur Produs privind un serviciu care poate fi prestat in cinci orase diferite).

In cazul in care sunt identificate Anunturi multiple privind acelasi Produs si apartinand aceluiasi Utilizator, XOS va avea dreptul neingradit de stergere a Anunturilor identice cu Anuntul initial. In acelasi timp, XOS va avea dreptul de a lua masuri suplimentare precum restrictionarea accesului la serviciile Website-ului impotriva Utilizatorilor care fac uz de astfel de practici. 

7. Verificarea/Moderarea Anunturilor si a Conturilor

Verificarea/moderarea Anunturilor publicate pe Website de catre Operatorii Furnizorului are ca scop inlaturarea Anunturilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta prevederile Termenilor si Conditiilor (au un continut jignitor sau calomnios, sunt contrare bunelor practici etc.), incercand astfel sa se ofere celorlalti Utilizatori un numar cat mai mic de Anunturi eronate.

Cu exceptia celor prevazute mai sus in articolul 6, nu este permisa publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Produs.

Nu este permisa stergerea si republicarea Anunturilor cu acelasi continut.

Un Anunt este valabil pentru un singur Produs. Nu sunt admise spre publicare Anunturi care fac referire la mai multe Produse.

Nu pot fi publicate Anunturi false, interpretabile sau care contin date cu caracter personal in cadrul descrierii lor.

Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin preturi considerate neserioase de catre Furnizor (de ex, dar fara a se limita la: preturi de 1 leu, preturi mult inferioare pietei/statisticilor aflate la dispozitia Furnizorului).

Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin poze preluate din alte surse (pozele care prezinta sigla altor site-uri, inscrisuri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul Anuntului), cu exceptia Produselor sigilate.

Nu sunt admise spre publicare Anunturi pentru:

 • droguri, obiecte si materiale erotice sau obscene;
 • alcool si bauturi alcoolice;
 • tigari si produse pe baza de tutun;
 • servicii ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare;
 • bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorii sau alte tipuri de infractiuni;
 • bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana;
 • bunuri inexistente;
 • animale pe cale de disparitie;
 • animale sălbatice: maimuțe, lei, șerpi, etc.
 • matrimoniale, sex platit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare;
 • oferte de locuri de munca care implica masaj erotic, sex platit sau activitati de videochat;
 • oferte de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin Internet;
 • produse contrafacute sau replici ale unor produs originale;
 • cererea de bunuri sau servicii, cu exceptia celor ce se incadreaza in categoria Locuri de munca;
 • materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde);
 • muzica, filme, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala;
 • lucrari de diploma sau ajutor in scrierea unei lucrari de diploma;
 • servicii de imprumut, amanet, credite sau camata, camatarie sau alte activitati similare;
 • produse farmaceutice si medicamete cu exceptia suplimentelor alimetare, vitamine, medicamente pe baza de plante;
 • organe umane;
 • arme din categoria armelor si munitii letale/neletale (arme militare, arme de vanatoare, arme de asomare, arme cu tranchilizante, arme de colectie, arme de panoplie) si arme albe (baionete, sabii, spade, florete, pumnale, cutite, sisuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bate, măciuci si bastoane telescopice);
 • arme si munitii letale/neletale care nu respecta Dispozitiile prevazute de catre Legea nr.295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor;
 • jocuri de noroc, tranzactii virtuale;
 • servicii de deblocare iCloud;
 • bunuri ce se afla in afara tarii;
 • anunturi tip oferta de munca: actori in filme pentru adulti;
 • comercializarea cainilor din rasele pit bull, boerbull, bandog si metisii lor.
 • firme de vanzare cu sau fara datorii ANAF.
 • preluare firme cu sau fara datorii ANAF.
 • închiriere administratori sau asociați firme.
 • ștergere biroul de credit.

Anunturile de comercializare a animalelor de companie trebuie sa respecte OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a caiinilor fara stapan, Legea 60/2004 pentru Ratificarea Conventiei Europene pentru protectia animalelor de companie, Ordonanta de urgenta 55/2002 pentru regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, precum si orice restrictii impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sau de autoritatile locale.

Nu pot fi publicate Anunturi care contin link-uri catre alte website-uri concurente.

Nu este permisa manipularea cuvintelor cheie din continutul Anuntului (introducerea in titlul sau descrierea Anuntului de cuvinte cheie care nu au legatura cu Produsul / serviciul oferit).

Nu pot fi publicate Anunturi in alta limba decat cea Romana sau care contin un limbaj necorespunzator.

Nu se admit Anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa.

Nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate (denumite general spam). Orice Anunt care incurajeaza aceste mesaje sau ofera loc de munca pentru trimiterea lor va fi dezactivat.

Anunturile, fie ele active pe site sau blocate la moderare sunt verificate de catre Furnizor, iar Anunturile care nu respecta Termenii si Conditiile site-ului vor fi sterse de pe site, in cel mai scurt timp posibil si in anumite cazuri pot fi luate masuri de blocare a contului din care s-au publicat.

XOS poate verifica conformitatea Anunturilor cu Termenii si Conditiile Website-ului, selectiv, in functie de propriile sale criterii de prioritizare, cum ar fi, printre altele, zona geografica pentru care au fost publicate Anunturile.

Ca urmare a constatarii nerespectarii oricaror dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre Anunturile publicate pe Website, Operatorii Furnizorului vor avea dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz:

 • fie sa modifice partial Anuntul, in masura in care acest lucru este posibil, astfel incat sa se evite stergerea Anuntului respectiv de pe Website si sa se indrepte erorile sau neadvertentele constatate;
 • fie sa se intrerupa continuitatea publicarii Anuntului prin refuzarea lui. Refuzarea Anuntului inseamna dezactivarea postarii acestuia de pe Website.

In cazul refuzarii Anuntului si stergerii acestuia de pe Website, Utilizatorul va fi informat in scris prin e-mail despre motivul refuzului, acesta avand posibilitatea de a remedia problema si a republica Anuntul.

In cazul in care este refuzat la moderare un Anunt gratuit dintr-o categorie unde exista Limite de Anunturi Gratuite stabilite de Furnizor, Anuntul respectiv este considerat ca fiind folosit, in contorizarea numarului de Anunturi Gratuite disponibile spre publicare timp de 30 de zile de la data publicarii. Asadar, cu titlu de exemplu, daca un Utilizator publica un Anunt Gratuit intr-o categorie unde limita de Anunturi Gratuite este 2, iar acesta este respins la moderare, Utilizatorul va putea publica gratuit un singur Anunt in aceeasi categorie, in urmatoarele 30 de zile.

In cazul in care Utilizatorul publica in mod repetat Anuntul fara a remedia problemele semnalate, Furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul Utilizatorului la Website in vederea postarii de noi Anunturi sau administrarii Anunturilor existente.

In situatia modificarii Termenilor si Conditiilor, modificarile intervenite nu se vor aplica acordurilor privind publicarea unor Anunturi care au fost incheiate intre Furnizor si Utilizatori sub egida Termenilor si Conditiilor anteriori.

Numarul maxim de Anunturi care pot fi publicate gratuit in contul unui Utilizator al Website-ului este 100.

Nu este perceputa nicio taxa Utilizatorului pentru validarea contului sau, intregul serviciu fiind oferit gratuit de Furnizor.

In cazul in care Utilizatorul nu este de acord cu validarea contului, acesta din urma va continua sa fie activ pe Website, insa va avea functionalitate limitata. Functionalitatea limitata a unui cont presupune faptul ca Utilizatorul nu mai poate publica Anunturi noi, reactualiza, promova, prelungi sau reactiva alte Anunturi.

Intr-un cont cu functionalitate limitata, Utilizatorul va putea doar sa raspunda si trimita mesaje si sa isi dezactiveze sau stearga permanent Anunturile sale.

Odata validat, contul Utilizatorului va ramane asociat cu numarul de telefon. Daca Utilizatorul doreste schimbarea numarului de telefon asociat contului XOS, acesta va trebui sa contacteze echipa de Suport Clienti, completand formularul de contact. 

8. Publicarea Anunturilor peste limita Anunturilor gratuite permise

Eventualele Limite de Anunturi gratuite acceptate pe Website intra in vigoare dupa expirarea tuturor Anunturilor active deja pe Website, afisate conform conditiilor aplicabile la data afisarii lor.

Un Utilizator care a atins Limita de Anunturi gratuite a unei categorii nu va putea adauga Anunturi noi gratuite in aceleasi categorii in urmatoarele 30 de zile de la publicare, chiar daca Anunturile publicate initial sunt dezactivate sau respinse de un moderator. La trecerea a 30 de zile de la data publicarii unui Anunt Gratuit intr-o categorie cu Limite de Anunturi Gratuite, Utilizatorul va putea publica un nou Anunt Gratuit.

Raspunderea Vanzatorului presupune ca acesta:

 • sa ofere date de contact si adresa corecte pentru ca agentul de curier sa poata ridica Produsul;
 • sa livreze Produsul conform cu oferta, sa il ambaleze Produsul corespunzator si sa nu propuna spre transport produse interzise prin lege;
 • sa achite returul livrarii Produsului in cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat pentru a i se face livrarea sau a refuzat coletul dupa verificare;
 • sa achite costurile suplimentare aferente depasirii greutatii de 5 kg sau livrarii in afara ariei de acoperire a curierilor.

Raspunderea Cumparatorului presupune ca acesta:

 • sa transmita date de contact si adresa corecte Vanzatorului pentru ca acesta sa poata plasa comanda;
 • sa anunte cat mai repede Vanzatorul daca nu mai doreste Produsul; daca acesta nu raspunde, Cumparatorul isi asuma sa anunte pe unul din reprezentantii XOS prin formularul de contact pentru a anula cat mai repede comanda sau direct curierul;
 • sa verifice vizual Produsul inainte de plata pentru a se asigura ca a primit ceea ce a cumparat, dar nu mai mult de 5 minute;
 • sa plateasca contravaloarea mentionata pe foaia de transport catre agentul de curier daca accepta coletul;
 • sa refuze coletul si sa anunte cat mai repede reprezentantii XOS prin formularul de contact in cazul in care Vanzatorul afirma ca ofera serviciul “Livrare cu verificare”, dar nu indeplineste aceasta promisiune sau daca Produsul nu corespunde cu cel din Anunt;
 • sa resigilize pachetul daca decide sa nu cumpere Produsul dupa verificare. 

9. Plata si facturare

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. X Online Services SRL va emite catre Cumparator o factura pentru Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Factura aferenta Comenzii ce contine Servicii vandute de X Online Services SRL, va fi disponibila in Contul Cumparatorului, exclusiv in format electronic. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revine obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de X Online Services SRL, putand sa le salveze sau descarce. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora in Contul sau.

in cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect folosind formularul de contact.

10. Procedura de depunere si solutionare a plangerilor si sesizarilor primite din partea Utilizatorilor 

Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor, respectiv Anunturile transmise/publicate/nepublicate de XOS pe website, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.

Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al Website-ului care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de XOS ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al Website-ului, despre care au cunostinta.

Plangerile vor fi depuse prin intermediul formularului de contact aflat pe Website.

Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, numarul de identificare a Anuntului ce face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un anumit Anunt), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si/sau a Anuntului (dupa caz) si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.

Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, Anuntului si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.

Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro

11. Acordul cu privire la prelucrarea si colectarea Datelor cu Caracter Personal 

XOS proceseaza datele personale ale Utilizatorilor sai in concordanta cu Politica de confidentialitate.  

12. Modificarile prezentului document

Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile. Puteti accesa Termenii si Conditiile oricand la adresa: XOS.ro/conditii-de-utilizare. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, singura optiune pe care o aveti este sa stergeti contul inregistrat pe Website sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati in orice mod Website-ul. 

13. Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in acesti Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care acestia le produc sunt guvernate de legea romana in vigoare.

Orice litigiu care are ca obiect o disputa in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat de instantele competente din Romania. 

14. Preturi

Lista de preturi practicate pe XOS pentru anunturile cu plata sau anunturile publicate peste limita gratuita este disponibila la Preturi si modalitati de plata

XOS poate modifica preturile pentru Promovarea Anunturilor cat si pentru Publicarea Anunturilor cu Plata sau a celor ce depasesc limita gratuita admisa in diverse categorii. Modificarile preturilor vor fi anuntate prin furnizarea unei liste de preturi care poate fi accesata prin Internet la Preturi si modalitati de plata

15. Livrare cu verificare colet

Serviciul “Livrare cu verificare colet” este opțional și permite Vânzătorilor să livreze produsele prin intermediul serviciilor de curierat oferite de FAN Courier sau Urgent Cargus, contra cost, în anumite condiții pe care le vom detalia mai jos.

Serviciul de Livrare este potrivit pentru produse care nu necesită condiții speciale de transport. Expedițiile se vor prelua de luni până vineri (09:00-17:00) și sâmbătă (09:00-14:00), cu posibilitatea prestabilirii unei ore de ridicare a expedițiilor în fiecare zi.

Serviciul de ”Livrare cu verificare colet” include:

1. Transportul produsului de la Vânzător către Cumpărător, doar pe teritoriul României.

Costul transportului este calculat în funcție de greutatea coletului și destinație și va fi afișat în secțiunea Rezumat comandă din formularul Plasează Comanda Curier. Costul transportului va fi plătit întotdeauna de către Expeditor (Vânzător), în momentul preluării coletului de către curier.

Taxa de transport poate fi calculată în 2 moduri:

 1. În funcție de greutatea coletului - atunci când produsul comercializat poate fi cântărit și este de dimensiuni mici sau medii (exemplu: telefoane, laptop-uri, îmbrăcăminte, încălțăminte). Greutatea maximă admisă per colet este de 40 kg, iar dimensiunile trebuie să se încadreze în următoarele limite: Lungime 60 cm / Lățime 50 cm / Înălțime 30 cm.
 2. În funcție de greutatea volumetrică - atunci când produsul este de mari dimensiuni și nu poate fi cântărit. Acest mod de calcul se aplică pentru produse mari, ca frigidere, biciclete, cărucioare, etc.

Formula de calcul pentru greutatea volumetrică este următoarea:

Nr. kg= Lungime (cm) x lățime(cm) x Înălțime(cm) / 6000

Greutatea ce se va lua în calcul va fi cea mai mare dintre greutatea fizică și cea volumetrică, calculată după formula Lungime (cm) x Lățime (cm) x Înălțime (cm) / 6000.

2. Verificarea vizuală a coletului la Cumpărător, în prezența curierului, timp de cel mult 5 (cinci) minute, înainte de a plăti.

3. Returnarea contravalorii produsului de la Cumpărător la Vânzător.

Există 2 modalități prin care Vânzătorul își poate primi banii pentru produsul vândut, și anume:

 1. Ramburs în cont colector prin FAN Courier - este necesar ca Vânzătorul să-și completeze contul bancar (IBAN) în care să-i fie virată contravaloarea produsului. Suma maximă acceptată este de 5000 RON.
 2. Ramburs în plic prin Urgent Cargus - Vânzătorul primește contravaloarea produsului în plic, tot prin curier, în termen de 1-3 zile lucrătoare de la livrarea coletului.

 Important! Pentru a fi acceptate la livrare, coletele nu trebuie să conțină:

 • bunuri care pot pricinui pagube persoanelor, mediului, instalațiilor utilizate sau celorlalte bunuri, prin natura lor sau prin modul în care sunt ambalate;
 • ambalaje ce prezintă inscripții care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, respectiv bunuri care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, dacă se depun neambalate;
 • bunuri al căror transport este interzis prin dispoziții legale, fie și numai pe o porțiune de parcurs: arme, muniții, droguri, material exploziv/toxic/inflamabil;
 • bunuri pentru care sunt stabilite condiții speciale de transport, prin dispoziții legale administrative, economice, sanitare, veterinare, fitosanitare: opere de artă, antichități, aur, argint, pietre prețioase, produse perisabile, animale vii, etc. 

Condiții de ambalare:

 • Produsele trebuie să fie închise de către expeditor într-un ambalaj intact care să corespundă greutății, formei și naturii conținutului, cât și modului și duratei transportului.
 • Ambalajul trebuie să protejeze conținutul astfel încât să nu poată fi deteriorat prin presiune sau manipulări succesive, putând fi, după caz: cutie carton, placaj, cutie lemn, cutie plastic umplut cu polistiren.

Vânzătorul are următoarele obligații:

 • să ofere date de contact și adresa corecte*, astfel încât curierul să poată ridica produsul;
 • să aibă copie după BI/ CI în momentul în care curierul vine să ridice coletul;
 • să ambaleze corespunzător produsul;
 • să nu trimită produse interzise prin lege;
 • să plătească taxa de ramburs bani în plic, în momentul primirii banilor de la agentul FAN, dacă alege să folosească acest serviciu oferit de FAN Courier;
 • să achite costurile aferente

* Curierul are dreptul de a verifica veridicitatea datelor completate în AWB/ Packing list cu cele din actul de identitate.

Cumpărătorul are următoarele obligații:

 • să verifice coletul înainte de a achita contravaloarea acestuia pentru a se asigura că produsul este conform cu ceea ce a comandat
 • să comunice Vânzătorului date de contact și adresa corecte**, astfel încât curierul să poată livra produsul
 • să achite către curier contravaloarea menționată pe documentele de transport, dacă produsul corespunde celui comandat;
 • să comunice Vânzătorului dacă nu mai dorește produsul;
 • să resigileze coletul și să îl înapoieze curierului dacă, după verificare, nu dorește să mai cumpere produsul;
 • in caz de deteriorare produs/ colet, sa faca poze coletului si produsului deteriorat si să resigileze coletul dupa care să-l înapoieze curierului dacă, după verificare, nu dorește produsul;

** Curierul are dreptul de a verifica veridicitatea datelor completate în AWB cu cele din actul de identitate.

Curierul are urmatoarele obligatii si drepturi:

 • să solicite Vânzătorului copie după BI/ CI;
 • să verifice dacă datele personale din BI/ CI coincid cu datele notate de către Vânzător pe comandă;
 • să preia coletul de la adresa menționată de Vânzător la plasarea comenzii;
 • să verifice concordanța dintre ceea ce se află în mod real în colet și ceea ce scrie că se livrează în documentul de transport/ Packing List; în caz de neconcordanță, curierul nu va prelua coletul de la vânzător;
 • să verifice starea exterioară a coletului și să avertizeze Expeditorul de riscul deteriorării coletului prin multiplele manevre de manipulare;
 • să verifice modul de ambalare a produsului, putând refuza preluarea coletului în caz de ambalare necorespunzătoare***;
 • să ofere Destinatarului/ Cumpărătorului posibilitatea de a deschide și verifica în maximum 7 minute conținutul coletului, înainte de a achita contravaloarea acestuia;
 • să preia contravaloarea produsului de la Cumpărător pentru a o înapoia Vânzătorului;
 • să ia legătura cu Vânzătorul pentru a-i înmâna contravaloarea produsului;
 • să ridice contravaloarea taxei de ramburs bani în plic de la expeditor/ vânzător, în momentul în care îi predă acestuia rambursul în plic;
 • să ia în primire coletele în vederea efectuării livrării numai pe baza unui AWB/borderou de predare-primire, însoțit de Packing List;
 • să nu ridice produse interzise prin lege;
 • să contacteze Vânzătorul pentru a-i returna produsul în cazul în care acesta este refuzat de Cumpărător.

*** Curierul nu răspunde în cazul mărfurilor ambalate necorespunzător.

XOS nu are nicio implicare în relația Vânzător - Curier - Cumpărător:

 • XOS nu are nicio implicare în relația Vânzător - Curier - Cumpărător și nu își asumă nicio responsabilitate pentru eventualele neînțelegeri sau deficiențe intervenite până și după livrarea produsului. Pentru orice conflict apărut din momentul în care curierul se deplasează către Vânzător să ridice coletul și până la finalizarea tranzacției (cu sau fără succes) părțile - Vânzătorul, Cumpărătorul și Curierul- vor uza de toate posibilitățile de conciliere amiabila, urmând îndeaproape reglementările în vigoare, iar în caz de agravare a conflictului și neajungerea la o rezolvare pe această cale, părțile vor apela la instanțele judecătorești competente. De asemenea, XOS nu intermediază transferul de bani între Vânzător și Cumpărător. 

16. Politica de retur

Retur în 14 zile calendaristice: Persoanele fizice care achizitioneaza produse prin intermediul site-ului xos.ro au posibilitatea sa se retraga din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice de la primire conform legilor in vigoare.

XOS nu are nicio implicare în relația Vânzător - Cumpărător și nu își asumă nicio responsabilitate pentru eventualele neînțelegeri sau deficiențe intervenite în procesul de returnare a produsului.  Pentru orice conflict apărut, părțile - Vânzătorul și Cumpărătorul  vor uza de toate posibilitățile de conciliere amiabila, urmând îndeaproape reglementările în vigoare, iar în caz de agravare a conflictului și neajungerea la o rezolvare pe această cale, părțile vor apela la instanțele judecătorești competente. De asemenea, XOS nu intermediază transferul de bani între Vânzător și Cumpărător și nici procesul de returnare a produselor.

Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Produsul trebuie să fie însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.

Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Nu se acceptă returul dacă ai dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare, dacă produsele au licențe OEM activate sau dacă ai dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare.

Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.

Categorii de produse cu condiții speciale de retur

Fashion (îmbrăcăminte, încălțăminte și altele)

 • trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, nepurtate, fara pete sau rupturi

Folii pentru telefoane, tablete sau eBook readere

 • pot fi returnate doar dacă sunt sigilate (nu au fost desfăcute, nu au fost folosite)

Produse de îngrijire personală (inclusiv Cosmetice sau Maternitate)

 • din motive de protecție a sănătății clienților, aceste produse nu pot fi returnate decât dacă nu au fost utilizate, desigilate sau testate

Consumabile sanitare (măști de protecție, mănuși, dezinfectant, etc.)

 • pot fi returnate doar dacă sunt sigilate

Saltele

 • pot fi returnate, cu condiția ca acestea să fie împachetate într-o folie de plastic și să nu fie rupte sau vizibil deteriorate.

Electrocasnice mici

 • în cazul în care au fost desigilate și testate de către client, trebuie returnate curățate și igienizate, pentru ca returul să fie acceptat

Electrocasnice mari

 • în cazul unui retur, produsul trebuie să fie curățat și igienizat. 

Becuri, lanterne, prelungitoare, prize, baterii, acumulatori și încărcătoare

 • pot fi returnate doar dacă sunt sigilate

Castile in ear

 • nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă. Acestea se pot returna doar daca nu au fost desigilate.

Muzică și filme, Birotică și papetărie, Licențe software, Jocuri PC și jocuri pentru console

 • pot fi returnate doar dacă sunt sigilate

Anexa 1

Anunturile sunt afisate si promovate pe Website in cel mai scurt timp posibil din punct de vedere tehnic.  

Dupa fiecare achizitie veti primi o confirmare a comenzii pe adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat.

Aceasta anexa face parte integranta din Termeni si Conditii.