Cum să vinzi mașina folosind un site de anunțuri auto?

Postarea anuntului cu masina dumneavoastra de vanzare poate parea un fapt banal in zilele noastre, dar adevarul este altul.

Așteptati-va sa dureze ceva timp de la pregatirea autoturismului pentru vanzare, pana la gasirea unui cumpărător, acesta poate fi adesea cateva luni. Potentialii cumparatori acorda o atentie deosebită fotografiilor, stării mașinii si mai mult pentru negocierea pretului. Va oferim cateva  sfaturile despre cum sa va pregatiti masina pentru a o vinde pe internet prin intermediul XOS.ro sau a site-urilor cu anunturi vanzari auto.

1 VERIFICATI MASINA LA UN SERVICE

         Înainte de a oferi o mașină spre vânzare, trebuie să știți care este starea tehnică. Verificați la un service sasiul și instalatia electrica. Dacă sunt necesare reparații majore, faceti-le și adunati aceste cheltuieli în prețul final al mașinii. Uleiul, filtrele trebuie schimbate, toate lichidele și bateriile sunt verificate, inclusiv instalatia de climatizare verificata, iar daca necesita o curatare aceasta trebuie efectuata. Nu uitati de placutele de frana.

2 SPALATI BINE MASINA

         Inainte sa va apucati de spalat si curatat masina,  aruncați toate accesoriile personale, autocolante, parasolare sau suporturi pentru telefoane, pahare etc. Aceste lucruri vi se pot parea practice, dar cumparatorilor nu, acestia le prefera pe ale lor.  Spalati mașina nu numai in exterior, cat si in interior cu mare atenție, inclusiv scaunele și portbagajul folosind produse dedicate pentru curatat tapiteria. Nu uitati sa curatati jantele, anvelopele, compartimentul motorului, iar daca aveti posibilitatea, aplicati si un polish cu ceara. Aceasta investitie de timp se va recupera de multe ori atunci când o vindeți.

3 FOTOGRAFIATI CA UN ADEVARAT FOTOGRAF

          Asa cum  O POZA FACE CAT O MIE DE CUVINTE, prima impresie, primul impact la vizionarea imaginilor anuntului pentru vanzarea autoturismului trebuie sa fie precum dragoste la prima vedere, iar astfel de fotografii publicitare va scutesc de sute de cuvinte.  Practic cumparatorul va decide într-o secundă dacă mașina îl interesează și va accesa anuntul sau invers. Cu cât faceti mai bine o poză a mașinii, cu atât s-ar putea să o vindeti mai repede. Cum ar trebui să arate fotografiile anuntului dumneavoastra?

 • Fotografiați masina imediat după spalarea și efectuarea polishului cu ceară.
 • Faceți poze dimineața devreme, sau după-amiaza tarziu, când lumina este ideală pentru a face fotografii. Nu fotografiati masina pe vreme rea.
 • Faceți poze cu mașina singură, fără a fi inconjurata de alte mașini în parcare.
 • Fotografiati mașina din toate părțile - capota față, portbagajul, ambele părți și toate cele patru colțuri - 8 fotografii pentru exterior.
 • In interior, faceți o poză cu tabloul de bord, panoul de instrumente, scaunele față și spate, interiorul portbagajului și, bineînțeles, motorul - 6 fotografii interior
 • Dacă mașina are defecte, zgarieturi, aripi ruginite, praguri ruginite sau indoite, fotografiati-le cat mai detaliat.

4 ANUNT BINE SCRIS, CLIENT PE JUMATATE CONVINS

            Anunturile auto trebuie bine redactate, foarte detaliat, in asa fel incat sa oferiti cat mai multe informatii. Este important ca informatiile sa fie adevarate si in afara de acest lucru, la redactarea anuntului trebuie sa acordati mare atentie ortografiei, cat si topicii.

Un anunt incurcat si plin de erori gramaticale nu pare credibil. Evitați literele bold, semnele exclamarii și cuvintele scrise cu LITERE MARI, adica Caps Lock activată. Cititi alte anunțuri auto și inspirati-va pentru redactarea  anuntului, in cazul in care scrisul nu este punctul dumneavoastra forte. Mai jos gasiti principalele infornatii care trebuie sa nu lipseasca din anunt:

 • Anul fabricației,
 • Producător,
 • Originea vehiculului,
 • Kilometraj exact,
 • Tip cutie de viteze,
 • Tip combustibil,
 • Istoricul service-ului auto,
 • Codul VIN,
 • Informații despre optiunile de bază și suplimentare,
 • Preț.

5 ISTORIC FARA OMISIUNI

         Cand redactati anunturi vanzari auto nu ezitati sa scrieti cat mai explicit istoricul masini. Indicați numărul de kilometri și reparațiile pe care le-a avut mașina de-a lungul timpului. Dupa ce ati postat anunțul, pregătiti și toate actele masinii - carnet de service, ITP,  facturi din service sau de la piese de schimb, care mai sunt inca in garantie.

6 STABILITI PRETUL MASINII FARA SA PIERDETI

          Daca sunteti indecis la prețul de vanzare, vizitați mai multe site-uri de vânzare mașini second hand și faceți o mică cercetare asupra vanzarilor de masini similare cu a dumneavoastra. Selecți mașini din aceeași gamă de modele, care au nr. de  kilometri similar, același an de fabricație, aceeasi transmisie. După ce ați facut aceasta cercetare si ati selectat  minimum 10 mașini în acest fel, calculați prețul mediu.

In speranta ca articolul nostru va ajuta in redactarea de anunturi vanzari auto, si daca aveti un autoturism pe care doriti sa il vindeti, accesati butonul de mai jos: Adauga anunt gratuit.